fbpx
+358 44 020 4789 joona@puskamestarit.fi

Kotitalousvähennys 2022 – hyödynnä muutos!

Kotitalousvähennyksen määrä muuttuu tänä vuonna 2022. Muutos koskee kotitalous- ja hoitotyötä, mutta ei remontointia. Lue tästä lisää kotitalousvähennyksen 2022 muutoksista ja siitä kuinka voit hyödyntää sen pihatöiden teettämisessä.

Yleistä kotitalousvähennyksen muutoksesta vuonna 2022

Kotitalousvähennyksen maksimisummaa ja korvausprosenttia nostetaan. Korotus koskee kotitalous-, hoiva- ja hoitotyötä. Poikkeuksena on kuitenkin se, ettei remontointi kuulu korotetun kotitalousvähennyksen piiriin.

Korotetun vähennyksen piiriin kuuluu remonteista kuitenkin lämmitystaparemontti, koska öljylämmitystä käyttäviä kotitalouksia halutaan kannustaa ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon nykyisen kehityksen mukaisesti.

Kotitalousvähennys 2022 – paljonko vähennystä voi saada?

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrä muuttuu niin, että kotitalous-, hoito- ja hoivatyön teettämisen maksimimäärä nousee 3500 euroon, minkä lisäksi vähennyksen korvausprosentti nousee edellisestä 40 %:sta 60 %:iin. Korvauksen maksimisumma 3500 € on henkilökohtainen.

Aiemmin vuonna 2021 kotitalousvähennystä kykeni saamaan 2250 euroa. Vähennyksen omavastuu ei muutu, joten sen osalta summa on edelleen sama – 100 euroa.

Kotitalousvähennyksen muutos
Korotettu kotitalousvähennys näkyy selkeänä vaikutuksena nettotuloon

Pihatyöt kuten pensasaidan leikkaus, nurmikon leikkaus, kantojyrsintä ja istutustyöt kuuluvat korotetun vähennyksen piiriin.

Kodin remonteissa kotitalousvähennys pysyy ennallaan. Remonteista voi saada vähennystä enimmillään 40 % ja korvauksen maksimisumma on henkilöä kohden 2250 €.

Lue lisää: Pensasaidan leikkaus -palvelu

Lue lisää: Orapihlajan leikkaus – kuinka teet sen oikein!

Kotitalousvähennys pihatöistä – mitä sinun tulee tietää?

Pihalla tehtyä työ on kotitalousvähennys kelpoista, kun se tehdään omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnossasi, vanhempiesi tai isovanhempiesi kodissa. Asunto voi olla omistus- tai vuokra-asunto. Vanhemmat eivät saa tehdä vähennystä lastensa asunnossa tehdystä työstä.

kotitalousvähennys pihatöistä
Korotetun kotitalousvähennyksen myötä pihatöistä saatava korvausprosentti on vuonna 2022 jopa 60%

Kun tilaat palvelua esimerkiksi pensasaidan leikkaukseen tai nurmikon kunnostukseen liittyen, varmista, että palvelua tarjoava yritys on ennakkoperintärekisterissä. Voit tarkistaa asian YTJ-yrityshausta (YTJ). Sitä kautta voit hakea tietoja yrityksen nimellä tai Y-tunnuksella.

Yrityksen täytyy olla ennakkoperintärekisterissä sillä hetkellä kun teet sopimuksen heidän kanssaan, jolloin saat kotitalousvähennyksen.

Lisäksi on syytä huomioida, että et voi saada kotitalousvähennystä, jos saat samaan työsuoritukseen tiettyjä tukia, kuten esimerkiksi omaishoidon tuki, lasten kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki. Tarkista koko listaus täältä.

Kokeile laskuria ja laske kotitalousvähennyksen määrä!

Kotitalousvähennys 2022 muutos tiivistettynä:

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyö

  • Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3500 euroa/hlö. Omavastuu on 100 EUR/v.
  • Kotitalousvähennyksen saa teetetystä työstä. Vähennys on 60 % työn osuudesta, jos työn on ostanut ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä.
  • Jos palkkaa työntekijän, voi hänen palkastaan vähentää 30 % + työnantajan sivukulut
  • Korotus on voimassa kahden vuoden ajan, vuosina 2022–2023.

Öljylämmityksestä luopuminen

  • Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3500 euroa/hlö. Omavastuu on 100 EUR/v.
  • Kotitalousvähennyksen saa teetetystä työstä. Vähennys on 60 % työn osuudesta, jos työn on ostanut ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä.
  • Jos palkkaa työntekijän, voi hänen palkastaan vähentää 30 % + työnantajan sivukulut
  • Muutos koskee vuosia 2022–2027.

Muiden remonttitöiden kotitalousvähennys pysyy ennallaan.

Lähteet:

Vero.fi (Viitattu 11.3.2022).

Veronmaksajat.fi (Viitattu 11.3.2022).

Etua.fi (Viitattu 11.3.2022).

Tarvitsetko apua pihatöissä?

Tarjoamme viher- ja pihapalveluita Keski-Suomessa sekä kotitalouksille että taloyhtiöille. Kesällä 2021 palvelimme yli 100 asiakasta, saaden asiakaspalautteen mukaiseksi arvosanaksi 9,2/10. Katso kaikki palvelut tästä.

Pensasaidan leikkaus Jyväskylä

Muita suosittuja blogeja:

Omenapuiden leikkaus – lue selkeät ohjeet!

Omenapuiden leikkaus on hyvä aloittaa kevättalvella, kun kovat pakkaset ovat väistyneet, mutta maassa on vielä lunta. Yleissääntö omenapuiden leikkauksen ajankohdalle on se, että leikkaus tulee...

Pihatyöt palveluna – Tarkasta nämä 4 asiaa ennen kuin tilaat!

Pihatyöt palveluna kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän, eikä vauhti tule varmastikaan hiipumaan tulevina vuosina. Uskomme, että jatkossa kuluttajat ovat entistä valmiimpia ulkoistamaan pihatöitä...

Kuusiaidan leikkaus – lue nämä ohjeet ennen kuin leikkaat!

Kuusiaidan leikkaus säännöllisesti tekee kuusiaidasta hyvin hoidetun ja näyttävän osan piha-aluetta. Vuosia hoidettu näyttävä kuusiaita nostattaa myös tontin arvoa, joten sen hoitoon kannattaa...

Puskamestareiden toiminta Jyväskylässä jatkuu!

Aurinko paistaa kaukaa horisontista, sillä Puskamestarit tulevat jatkamaan toimintaa ja palvelemaan asiakkaita myös vuonna 2022. Olemme erittäin innoissamme siitä, että suunnitelmat toiminnan...

Puskamestarit tekivät ennätystuloksen kesällä 2021!

Puskamestarit löivät kuluneen kesän osalta työhanskat naulaan elokuun 15.päivä, johon päättyi myös ennätyksellinen kesäsesonki vuonna 2021. Kesän aikana palvelimme ennätysmäärän asiakkaita tehden...