fbpx

Kotitalousvähennys 2021 – Näin voit hyödyntää sen!

Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä kotiisi: siivous, lastenhoito, asunnon remontit ja tietokoneiden asennukset. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi. (lähde: vero.fi)

Kotitalousvähennys 2021 vuonna pysyi samana edellisvuoteen verrattuna

Vero.fi -sivuston mukaan kotitalousvähennyksen määrä ei ole muuttunut vuodesta 2020. Tässä tapauksessa vähennyksen määrä on sama kuin edellisenä vuonna.

  • Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.
  • Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.
  • Jos palkkaat työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.
Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.
Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Huomaa kuitenkin, että et voi saada kotitalousvähennystä esimerkiksi työssä käytettävistä materiaaleista tai siihen liittyvistä matkakuluista. Varmista, että kun yrittäjä lähettää sinulle laskun, niin se pitää sisällään erittelyn työn osuudesta. Laskun erittelystä näet, mikä on työn hinta, jonka jälkeen voit tehdä kotitalousvähennyksen hinnasta, mikä kertoo työn osuuden.

Kotitalousvähennys 2021 – Mistä sen saa?

Yleisesti ottaen kotitalousvähennyksen voi saada seuraavista töistä; remonttityöt, siivous ja muu kotitaloustyö, sekä hoito- ja hoivatyö. Ei ole merkitystä onko työ kertaluontoinen vai jatkuva, sillä voit tehdä kotitalousvähennyksen molemmissa tapauksissa. Voit hyödyntää myös pihatöiden teettämisen kotitalousvähennyksissä.

Tämä voi kuulostaa uskomattomalta, mutta ajoittain törmää harhaluuloihin, jossa ei tiedetä pihatöiden olevan kotitalousvähennyskelpoisia. Tai ainakin se tosiasia on päässyt unohtumaan. Ehkä syynä tähän on se, että usein pihatyöt ulkopuolisella yrityksellä teetettynä voivat olla kestoltaan lyhyitäkin, parin kolmen tunnin urakoita, jossa leikataan esimerkiksi pensasaidat siisteiksi. Muista hyödyntää kotitalousvähennys siis myös pihatöistä, oli ne sitten pieniä tai suurempia töitä.

Saat kotitalousvähennyksen myös kesämökillä teetetystä työstä

Saat kotitalousvähennystä kun työ tehdään omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnossasi, vanhempiesi tai isovanhempiesi kodissa. Asunto voi olla omistus- tai vuokra-asunto. Vanhemmat eivät saa tehdä vähennystä lastensa asunnossa tehdystä työstä. (lähde: vero.fi)

Me suomalaiset olemme kuuluisaa mökkikansaa ja pidämme siitä, että mökillä on aina jotain pientä tekemistä, kun sinne saapuu aikaa viettämään. Mikäli kuitenkin tilaat apukäsiä kesämökillesi esimerkiksi terassin öljyämisen tai laiturin korjauksen osalta, niin muista tällöin hyödyntää kotitalousvähennys.

Luonnollisesti kotitalousvähennyksen saa hyödynnettyä omassa kodissa, mutta myös vanhempien tai isovanhempien kodissa tehdystä työstä. Voit näin kevään hiljalleen lähestyä miettiä, onko vanhempiesi pihalla jotain työtä, missä pihapalveluita tarjoava yritys voisi tulevana kesänä auttaa. Iän myötä me ihmiset luonnollisestikaan emme välttämättä kykene enää fyysisesti suorittamaan nurmikon leikkausta ja joka syksyistä lehtien haravointia. Mikäli siis teetät esimerkiksi remontti- tai pihatöitä, niin hyödynnä kotitalousvähennys 2021 vuonna kaikissa edellä mainituissa kohteissa, jotka täyttävät kriteerit vähennyksen tekemiselle.

Huolehdi, että yritys on ennakkoperintärekisterissä

On erittäin tärkeää muistaa varmistaa, että palvelun tarjoava yritys on ennakkoperintärekisterissä. Ilman sitä et voi saada kotitalousvähennystä. Tässä vaiheessa kuluttajalla on vastuu varmistaa asiasta, vaikka yrityksen on syytä mainita asiasta oma-aloitteisesti heti alussa. Voit asiakkaana tarkistaa asian YTJ-yrityshausta tekemällä näin:

  • Siirry osoitteeseen www.ytj.fi
  • Kirjoita hakukenttään ”Projektitoimisto Gravi Osk” (Puskamestareiden yrityksen virallinen nimi)
  • Klikkaa hakutuloksissa olevaa Y-tunnusta ”2969479-8”
  • Avautuvassa näkymässä näet kohdassa ”voimassa olevat rekisteröinnit” tilanteen ennakkoperintärekisterissä olosta

Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä tai katso ohjeet kotitalousvähennyksen tekoon tästä.

Tarvitsetko apua pihatöissä?

Tarjoamme viher- ja pihapalveluita Oulussa ja Jyväskylässä niin kotitalouksille kuin taloyhtiöille. Kesällä 2021 palvelimme yli 100 asiakasta, saaden asiakaspalautteen mukaiseksi arvosanaksi 9,2/10. Katso kaikki palvelut tästä.

Pensasaidan leikkaus Jyväskylä

Muita suosittuja blogeja:

Omenapuun leikkaus – 10 helppoa vinkkiä!

Omenapuun leikkaus on yksi ajankohtaisimmista pihatöistä näin kevättalvella. Omenapuun leikkaus on hyvä tehdä maalis-huhtikuun aikaan kun sää alkaa lauhtua ja lumi sulaa. Karsimisen voi tehdä vielä...

Taloyhtiön vihertyöt

Taloyhtiön vihertyöt ovat yksi keskeinen työtehtävä, joka kuuluu tyypillisesti taloyhtiön hallituksen tehtäväksi hankkia. Vihertyöt pitävät yleensä sisällään vähintään taloyhtiön piha-alueen...

Omenapuun leikkaus keväällä – helpot ohjeet!

Omenapuun leikkaus keväällä on tärkeää puun terveyden ja hedelmällisyyden ylläpitämiseksi. Se auttaa myös pitämään puut pienempänä ja helpommin hallittavissa olevina. Omenapuiden leikkaaminen tulee...

Nurmikon hoito – 10 vinkkiä!

Nurmikon hoito on yksi oleellisimmista pihatöistä kesäkaudella. Nurmikon hoitoon on syytä kiinnittää huomiota, sillä tyypillisesti piha-alueesta valtaosa on nurmialuetta, jolloin sen...

Puskamestarit laajenee Ouluun

Virallinen kesäkausi 2022 saatiin päätökseen syys-lokakuun vaihteessa ja katseet on suunnattu jo vahvasti tulevaisuuteen. Yritys on syksyn edetessä saanut eteensä muutoksia, jotka tulevat...