fbpx

Pihatyöt palveluna – Tarkasta nämä 4 asiaa ennen kuin tilaat!

Pihatyöt palveluna kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän, eikä vauhti tule varmastikaan hiipumaan tulevina vuosina. Uskomme, että jatkossa kuluttajat ovat entistä valmiimpia ulkoistamaan pihatöitä yrityksille. Kotitalousvähennyksen määrä nousee tänä vuonna 40 %:sta jopa 60 %:iin, millä uskotaan olevan kotona ja vapaa-ajan asunnoissa toteutettavien työtehtävien tilausvolyymille positiivinen vaikutus. Ennen pihapalveluiden tilaamista pidä kuitenkin huoli, että käyt läpi tässä blogissa mainitut neljä asiaa.

Vertaile pihatöitä tarjoavia yrityksiä

Pihatyöt Jyväskylä
Google-haku ”Pihatyöt Jyväskylä”

Kun saamme ajatuksen siitä, että pihan pensasaita täytyy leikata ja haluamme ulkoistaa sen pihafirmalle, niin mitä teemme ensimmäiseksi? Aivan. Etsimme yrityksiä, jotka tarjoavat kyseistä palvelua.

Voit etsiä vertailtavia pihatöitä tarjoavia yrityksiä esimerkiksi Googlesta. Syötä Googleen sopiva hakusana, kuten esimerkiksi ”pihatyöt Jyväskylä” tai ”pensasaidan leikkaus Jyväskylä”. Silloin hakutulokset antavat sinulle relevantteja tuloksia paikallisista pihayrityksistä Jyväskylässä.

Eri toimijoita kannattaa vertailla aina kun ostetaan palveluita. Voit tutkia esimerkiksi yrityksen ikää, henkilöstön määrää tai vaikkapa yrityksen arvoja. Tyypillisesti yrityksen verkkosivuilta löytyy tänä päivänä vähintäänkin kaikki perustiedot.

Ota selvää ja vertaile yrityksiä niiltä osin, mitkä sinulle itselle ovat tärkeitä ja vaikuttavat ostopäätökseesi.

Pyydä referenssejä

Jos muistat tästä blogista vain yhden asian, niin muista tämä! Referenssit.

Asiakasreferenssi tarkoittaa yleensä jonkinlaista kirjallista tarinaa, jossa asiakas kertoo, miten yrityksen palvelu on toiminut ja miten yritys on suoriutunut kyseisestä työtehtävästä (Zoner 2021)

Joidenkin yritysten referenssit, eli aikaisemmin tehdyt työt voi tyypillisesti nähdä jo yrityksen verkkosivuilta. Monilla yrityksillä referenssit eivät välttämättä ole syystä tai toisesta julkisesti esillä, minkä vuoksi on usein tarpeellista kysyä niitä erikseen.

Kuvittele keksitty tilanne, jossa edessäsi on kaksi eri yritystä. Molemmat ovat saman hintaisia ja pääsisivät tekemään työn samassa ajassa. Ainoa mikä heidät erottaa on se, että toinen yritys kykenee toteamaan ja näyttämään, että he ovat tehneet kyseistä palvelua jo useamman vuoden. Lisäksi heillä on todistetusti paljon tyytyväisiä asiakkaita. Kumman valitset?

Mikäli olet esimerkiksi tilaamassa palvelua uusien pihapensaiden istutuksesta, niin kysy yrityksiltä ovatko he tehneet aiemmin vastaavia töitä ja onko heillä näyttää kuvia tehdyistä töistä. Hyvät referenssit lisäävät luottamusta asiakkaan ja yrityksen välillä.

Referenssien kysyminen myös viestii yritykselle sitä, että välität palvelun laadusta. Tällöin se usein karsii automaattisesti pois ääripään yritykset, ketkä eivät pysty tarjoamaan korkeaa laatua työssään.

Avaa keskusteluyhteys ja mittaa kiinnostus

Pihatöitä ja muita ulkoistettuja palveluita ostettaessa on myös tärkeää, että avaat keskusteluyhteyden potentiaalisen palveluntarjoajan kanssa.

Asiakkaana sinun on tärkeä saada keskustelua aikaiseksi etenkin sellaisissa pihatöissä, joissa palveluntarjoajan rooli ja vastuu korostuu.

Pyydä palveluntarjoajalta jo mahdollisessa vertailu- tai kilpailutustilanteessa kommentteja, mielipiteitä ja ajatuksia. Näin voit mitata myös yritysten kiinnostusta kyseistä työtehtävää kohtaan.

Pihatyöt
Luo keskusteluyhteys yrityksen kanssa ja mittaa kiinnostus

Mikäli yrittäjä tai muu yrityksen edustaja ei esimerkiksi vastaa viesteihisi, niin ehdottamasi työtehtävä ei kenties ole heille sopiva tai muulla tavalla mieluisa. Näin voi siis joskus päätellä, mutta pyri tietysti saamaan todellinen vastaus selville.

Asiakkaat arvostavat aktiivista toimijaa, joka aidosti haluaa auttaa heti ensi metreiltä lähtien. Kysele ja ehdota siis heti alusta lähtien ja pyri saamaan keskustelu auki yrityksen edustajan kanssa.

Tunnista yritys, joka oikeasti haluaa auttaa sinua.

Sovi hinnasta ja pihatöiden sisällöstä etukäteen

Pihatöiden tarjoajat hinnoittelevat kukin palvelut omalla tavallaan, mutta kaksi yleisintä tapaa hinnoitella on tunti- ja urakkahinnoittelu.

Urakkahinta perustuu kiinteään etukäteen sovittuun summaan, kun taas tuntihinnoittelu perustuu työntekijän käyttämään toteutuneeseen työaikaan, mikä voi olla esimerkiksi 50€/h.

Oli hinnoittelutapa mikä tahansa, niin sovi palveluntarjoajan kanssa etukäteen siitä, miten pihatyöt hinnoitellaan ja laskutetaan. Sen lisäksi sopikaa tarkkaan se, mitä palvelu pitää sisällään. Kuuluuko esimerkiksi pensasaidan leikkaus -palveluun se, että oksajäte viedään samalla pois pihalta?

Tästä kaikesta on hyvä saada ns. mustaa valkoiselle eli sopimus. Mikäli yritys ei jostain syystä itse tarjoa sopimusta, niin voit pyytää yritystä laatimaan sellaisen sopimuksen, jossa käy ilmi kaikki se oleellinen mitä olette keskustelleet ja sopineet.

Suullinen sopimus on jo sopimus, mutta aina on parempi, että asiat ovat kirjallisena. Sopimuksen voi kuitata esimerkiksi sähköpostitse.

Ja viimeiseksi yksi erittäin tärkeä asia…

Varmista, että työn suorittava yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Oikeus kotitalousvähennykseen on vain silloin, kun työkorvauksen saaja on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Tarvitsetko apua pihatöissä?

Tarjoamme viher- ja pihapalveluita Oulussa ja Jyväskylässä niin kotitalouksille kuin taloyhtiöille. Kesällä 2021 palvelimme yli 100 asiakasta, saaden asiakaspalautteen mukaiseksi arvosanaksi 9,2/10. Katso kaikki palvelut tästä.

Pensasaidan leikkaus Jyväskylä

Muita suosittuja blogeja:

Omenapuun leikkaus – 10 helppoa vinkkiä!

Omenapuun leikkaus on yksi ajankohtaisimmista pihatöistä näin kevättalvella. Omenapuun leikkaus on hyvä tehdä maalis-huhtikuun aikaan kun sää alkaa lauhtua ja lumi sulaa. Karsimisen voi tehdä vielä...

Taloyhtiön vihertyöt

Taloyhtiön vihertyöt ovat yksi keskeinen työtehtävä, joka kuuluu tyypillisesti taloyhtiön hallituksen tehtäväksi hankkia. Vihertyöt pitävät yleensä sisällään vähintään taloyhtiön piha-alueen...

Omenapuun leikkaus keväällä – helpot ohjeet!

Omenapuun leikkaus keväällä on tärkeää puun terveyden ja hedelmällisyyden ylläpitämiseksi. Se auttaa myös pitämään puut pienempänä ja helpommin hallittavissa olevina. Omenapuiden leikkaaminen tulee...

Nurmikon hoito – 10 vinkkiä!

Nurmikon hoito on yksi oleellisimmista pihatöistä kesäkaudella. Nurmikon hoitoon on syytä kiinnittää huomiota, sillä tyypillisesti piha-alueesta valtaosa on nurmialuetta, jolloin sen...

Puskamestarit laajenee Ouluun

Virallinen kesäkausi 2022 saatiin päätökseen syys-lokakuun vaihteessa ja katseet on suunnattu jo vahvasti tulevaisuuteen. Yritys on syksyn edetessä saanut eteensä muutoksia, jotka tulevat...