fbpx
+358 44 020 4789 joona@puskamestarit.fi

Pihatyöt palveluna – Tarkasta nämä 4 asiaa ennen kuin tilaat!

Pihatyöt palveluna kiinnostaa ihmisiä entistä enemmän, eikä vauhti tule varmastikaan hiipumaan tulevina vuosina. Uskomme, että jatkossa kuluttajat ovat entistä valmiimpia ulkoistamaan pihatöitä yrityksille. Kotitalousvähennyksen määrä nousee tänä vuonna 40 %:sta jopa 60 %:iin, millä uskotaan olevan kotona ja vapaa-ajan asunnoissa toteutettavien työtehtävien tilausvolyymille positiivinen vaikutus. Ennen pihapalveluiden tilaamista pidä kuitenkin huoli, että käyt läpi tässä blogissa mainitut neljä asiaa.

Vertaile pihatöitä tarjoavia yrityksiä

Pihatyöt Jyväskylä
Google-haku ”Pihatyöt Jyväskylä”

Kun saamme ajatuksen siitä, että pihan pensasaita täytyy leikata ja haluamme ulkoistaa sen pihafirmalle, niin mitä teemme ensimmäiseksi? Aivan. Etsimme yrityksiä, jotka tarjoavat kyseistä palvelua.

Voit etsiä vertailtavia pihatöitä tarjoavia yrityksiä esimerkiksi Googlesta. Syötä Googleen sopiva hakusana, kuten esimerkiksi ”pihatyöt Jyväskylä” tai ”pensasaidan leikkaus Jyväskylä”. Silloin hakutulokset antavat sinulle relevantteja tuloksia paikallisista pihayrityksistä Jyväskylässä.

Eri toimijoita kannattaa vertailla aina kun ostetaan palveluita. Voit tutkia esimerkiksi yrityksen ikää, henkilöstön määrää tai vaikkapa yrityksen arvoja. Tyypillisesti yrityksen verkkosivuilta löytyy tänä päivänä vähintäänkin kaikki perustiedot.

Ota selvää ja vertaile yrityksiä niiltä osin, mitkä sinulle itselle ovat tärkeitä ja vaikuttavat ostopäätökseesi.

Pyydä referenssejä

Jos muistat tästä blogista vain yhden asian, niin muista tämä! Referenssit.

Asiakasreferenssi tarkoittaa yleensä jonkinlaista kirjallista tarinaa, jossa asiakas kertoo, miten yrityksen palvelu on toiminut ja miten yritys on suoriutunut kyseisestä työtehtävästä (Zoner 2021)

Joidenkin yritysten referenssit, eli aikaisemmin tehdyt työt voi tyypillisesti nähdä jo yrityksen verkkosivuilta. Monilla yrityksillä referenssit eivät välttämättä ole syystä tai toisesta julkisesti esillä, minkä vuoksi on usein tarpeellista kysyä niitä erikseen.

Kuvittele keksitty tilanne, jossa edessäsi on kaksi eri yritystä. Molemmat ovat saman hintaisia ja pääsisivät tekemään työn samassa ajassa. Ainoa mikä heidät erottaa on se, että toinen yritys kykenee toteamaan ja näyttämään, että he ovat tehneet kyseistä palvelua jo useamman vuoden. Lisäksi heillä on todistetusti paljon tyytyväisiä asiakkaita. Kumman valitset?

Mikäli olet esimerkiksi tilaamassa palvelua uusien pihapensaiden istutuksesta, niin kysy yrityksiltä ovatko he tehneet aiemmin vastaavia töitä ja onko heillä näyttää kuvia tehdyistä töistä. Hyvät referenssit lisäävät luottamusta asiakkaan ja yrityksen välillä.

Referenssien kysyminen myös viestii yritykselle sitä, että välität palvelun laadusta. Tällöin se usein karsii automaattisesti pois ääripään yritykset, ketkä eivät pysty tarjoamaan korkeaa laatua työssään.

Avaa keskusteluyhteys ja mittaa kiinnostus

Pihatöitä ja muita ulkoistettuja palveluita ostettaessa on myös tärkeää, että avaat keskusteluyhteyden potentiaalisen palveluntarjoajan kanssa.

Asiakkaana sinun on tärkeä saada keskustelua aikaiseksi etenkin sellaisissa pihatöissä, joissa palveluntarjoajan rooli ja vastuu korostuu.

Pyydä palveluntarjoajalta jo mahdollisessa vertailu- tai kilpailutustilanteessa kommentteja, mielipiteitä ja ajatuksia. Näin voit mitata myös yritysten kiinnostusta kyseistä työtehtävää kohtaan.

Pihatyöt
Luo keskusteluyhteys yrityksen kanssa ja mittaa kiinnostus

Mikäli yrittäjä tai muu yrityksen edustaja ei esimerkiksi vastaa viesteihisi, niin ehdottamasi työtehtävä ei kenties ole heille sopiva tai muulla tavalla mieluisa. Näin voi siis joskus päätellä, mutta pyri tietysti saamaan todellinen vastaus selville.

Asiakkaat arvostavat aktiivista toimijaa, joka aidosti haluaa auttaa heti ensi metreiltä lähtien. Kysele ja ehdota siis heti alusta lähtien ja pyri saamaan keskustelu auki yrityksen edustajan kanssa.

Tunnista yritys, joka oikeasti haluaa auttaa sinua.

Sovi hinnasta ja pihatöiden sisällöstä etukäteen

Pihatöiden tarjoajat hinnoittelevat kukin palvelut omalla tavallaan, mutta kaksi yleisintä tapaa hinnoitella on tunti- ja urakkahinnoittelu.

Urakkahinta perustuu kiinteään etukäteen sovittuun summaan, kun taas tuntihinnoittelu perustuu työntekijän käyttämään toteutuneeseen työaikaan, mikä voi olla esimerkiksi 50€/h.

Oli hinnoittelutapa mikä tahansa, niin sovi palveluntarjoajan kanssa etukäteen siitä, miten pihatyöt hinnoitellaan ja laskutetaan. Sen lisäksi sopikaa tarkkaan se, mitä palvelu pitää sisällään. Kuuluuko esimerkiksi pensasaidan leikkaus -palveluun se, että oksajäte viedään samalla pois pihalta?

Tästä kaikesta on hyvä saada ns. mustaa valkoiselle eli sopimus. Mikäli yritys ei jostain syystä itse tarjoa sopimusta, niin voit pyytää yritystä laatimaan sellaisen sopimuksen, jossa käy ilmi kaikki se oleellinen mitä olette keskustelleet ja sopineet.

Suullinen sopimus on jo sopimus, mutta aina on parempi, että asiat ovat kirjallisena. Sopimuksen voi kuitata esimerkiksi sähköpostitse.

Ja viimeiseksi yksi erittäin tärkeä asia…

Varmista, että työn suorittava yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Oikeus kotitalousvähennykseen on vain silloin, kun työkorvauksen saaja on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Tarvitsetko apua pihatöissä?

Tarjoamme viher- ja pihapalveluita Keski-Suomessa sekä kotitalouksille että taloyhtiöille. Kesällä 2021 palvelimme yli 100 asiakasta, saaden asiakaspalautteen mukaiseksi arvosanaksi 9,2/10. Katso kaikki palvelut tästä.

Pensasaidan leikkaus Jyväskylä

Muita suosittuja blogeja:

Omenapuiden leikkaus – lue selkeät ohjeet!

Omenapuiden leikkaus on hyvä aloittaa kevättalvella, kun kovat pakkaset ovat väistyneet, mutta maassa on vielä lunta. Yleissääntö omenapuiden leikkauksen ajankohdalle on se, että leikkaus tulee...

Kotitalousvähennys 2022 – hyödynnä muutos!

Kotitalousvähennyksen määrä muuttuu tänä vuonna 2022. Muutos koskee kotitalous- ja hoitotyötä, mutta ei remontointia. Lue tästä lisää kotitalousvähennyksen 2022 muutoksista ja siitä kuinka voit...

Kuusiaidan leikkaus – lue nämä ohjeet ennen kuin leikkaat!

Kuusiaidan leikkaus säännöllisesti tekee kuusiaidasta hyvin hoidetun ja näyttävän osan piha-aluetta. Vuosia hoidettu näyttävä kuusiaita nostattaa myös tontin arvoa, joten sen hoitoon kannattaa...

Puskamestareiden toiminta Jyväskylässä jatkuu!

Aurinko paistaa kaukaa horisontista, sillä Puskamestarit tulevat jatkamaan toimintaa ja palvelemaan asiakkaita myös vuonna 2022. Olemme erittäin innoissamme siitä, että suunnitelmat toiminnan...

Puskamestarit tekivät ennätystuloksen kesällä 2021!

Puskamestarit löivät kuluneen kesän osalta työhanskat naulaan elokuun 15.päivä, johon päättyi myös ennätyksellinen kesäsesonki vuonna 2021. Kesän aikana palvelimme ennätysmäärän asiakkaita tehden...