fbpx
+358 44 020 4789 [email protected]

Puskamestareiden kesäterveiset

Näin on elokuu saatu päätökseen ja se tarkoittaa myös sitä, että myös Puskamestareiden kesäsesonki päättyy tämän kesän osalta. Pitkä suunnittelutyö konkretisoitui toukokuussa, kun teimme ensimmäisen pihaprojektin asiakkaalle ja aloitimme kesän sesongin. Valtava määrä työtä, paljon hienoja asiakaskohtaamisia, iloa ja naurua, sekä hauskoja kaatopaikkareissuja. Kokosimme meidän molempien yrittäjien kesäterveiset ja halusimme kertoa hiukan ajatuksiamme menneestä kesästä näin piha-alan yrittäjien näkökulmasta.

Puskamestareiden ensimmäinen kesä

Mennyt kesä on ollut työntäyteinen ja erittäin opettavainen. Tuntuu hauskalta muistella aikaa viime syksynä, kun ensimmäinen ajatus uuden pihapalvelun perustamisesta kävi mielessä. Pitkä talvi kehitettiin toimintaa ja pyrittiin kaikin mahdollisin keinoin valmistautumaan tulevaan kesään ja sen tuomiin haasteisiin. Hiljalleen kavereiden keskuudessa puoliksi vitsillä heitetty uusi pihapalvelu alkoi muuttua ammattimaiseksi uudeksi tekijäksi alalla, eikä aikaakaan kun ensimmäinen asiakas oli jo hankittu.

Kesän aikana haasteilta ei tietystikään vältytty. Täytyy muistaa, että haasteet ja erilaiset vastoinkäymiset kuuluvat yrittäjyyteen ja yleisesti elämään, joten ne vain opettivat meitä ja saivat tekemään asioita paremmin. Kesän alkupuolella teimme muutamia virheitä, joissa arvioimme urakoiden aikataulut ja hinnoittelut väärin. Saatoimme raataa 14 tunnin mittaisia päiviä, jotta edellinen pihaprojekti saataisiin valmiiksi ennen kuin seuraava urakka koputteli jo ovella. Näistä kuitenkin opittiin ja asioita onnistuttiin tekemään paremmin seuraavilla kerroilla.

Koronavirus ei vaikuttanut pihatöiden kysyntään

Tietysti kevään aikana Suomessa ja muualla maailmalla vallinnut koronavirus asetti toiminnallemme tiettyjä epäilyjä. Tulemmeko saamaan asiakkaita? Haluavatko asiakkaat juuri nyt panostaa pihojensa näyttävyyteen? Uskaltavatko asiakkaat asioida kanssamme peläten virusta? Nämä kaikki epäilykset saimme heittää sivuun melko pian, sillä asiakkaita riitti heti kesän ensimmäisistä viikoista lähtien. Saimme tehdä monipuolisia työtehtäviä; orapihlaja-aidan leikkausta, kantojen jyrsintää, maalaustöitä, kaivuutöitä, terassien öljyämistä, ja paljon muuta.

Saimme kesän aikana luotua myös verkostoa yritysten – myös muiden piha-alan yritysten – kanssa. Suomen Brodeeraus Oy teetätti meille muun muassa tyylikkäät työvaatteet, joilla meidän oli mukava viettää aikaa pihoilla. Olemme myös erittäin kiitollisia siitä, kuinka yhteistyöhaluisia asiakkaamme olivat. Ajatus siitä, kun kaksi nuorta miestä kävelee pihalle lapio käsissä ja kaivinkone lavetilla voi olla usealle pienimuotoinen ihmetys. ”Ai te olette noin nuoria”, ihmetteli eräskin asiakas. Nuori ikä ei kuitenkaan ollut esteenä missään vaiheessa. Teimme työt tietty pilke silmäkulmassa, mutta aina Puskamestareille jo keväällä asetettu lause mielessämme: ”Helpointa ja asiakaslähtöisintä pihanhoitopalvelua Jyväskylässä”. Ja työn jälki oli laadukasta, kuten olemme monista positiivisista palautteista saaneet lukea.

Orapihlaja-aidan leikkaus kesällä
Joona – toinen Puskamestareiden yrittäjistä leikkaamassa orapihlaja-pensasaitaa. (kuva: Aleksi Laitinen)

Asiakkaat olivat tyytyväisiä

Saimme pitkin kesää hienoa palautetta asiakkailtamme. Teimme pensasaidan leikkauksia, kantojen jyrsintää ja muita tarjoamiamme palveluita kesän aikana yhteensä noin 35:lle eri asiakkaalle. Siihen määrään mahtui paljon positiivisia asiakaskohtaamisia ja hymyileviä kasvoja. Huomasimme sen, että vaikka itse tekeminen onkin usein kaiken keskiössä ja sekä yrittäjä että asiakas odottaa lopputuloksen valmistumista, niin kahdenkeskinen vuorovaikutus koko asiakaspolun ajan – heti ensi kontaktista lähtien – antaa tekemiselle raamit, joka takaa positiivisen asiakaskokemuksen.

Keräsimme kesän aikana palautetta asiakkailtamme ja täytyy sanoa, että niitä lukiessa ei voinut olla kuin iloinen tästä kaikesta. Kuten olen jo aiemmin joskus maininnut, niin hymyilevä ja tyytyväinen asiakas on paras palkinto tehdystä työstä.

”Reipas, kohtelias ja iloinen asenne tekivät yhteistyötä miellyttävän! Siksi otan yhteyttä uudelleenkin, kun teidän toimialanne töitä ilmenee kiinteistöllämme.”

Puskamestareiden asiakas kesällä 2020

Puskamestarit tulevaisuudessa

Tällä hetkellä ajatukset ovat jo osittain ensi kesässä. Kulunut kesä näytti meille sen, että kysyntää uudenlaiselle palvelevalle pihanhoidolle oli, joten sen innoittamana lähdemme kehittämään toimintaa entistä paremmaksi. Ensi kesän tavoitteenamme on työllistää myös muita nuoria jyväskyläläisiä, sillä jo tänä kesänä saimme huomata sen, etteivät kahden miehen kädet riittänyt aivan kaikkeen. On ollut hienoa toimia eräänlaisena suunnannäyttäjänä nuorille ja viestiä siitä, että myös haasteellisina aikoina uusia työpaikkoja voi luoda ja sitä kautta työllistää itsensä.

Haluamme tässä vaiheessa kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kesästä! Kaiken kaikkiaan kesä oli menestys ja yllätti meidät positiivisesti. Otetaan opit talteen ja tavataan jälleen ensi kesänä. Oli ilo palvella!

Tarvitsetko apua pihatöissä?

Tarjoamme asiakkaille monipuolisia pihanhoitopalveluita kuten pensasaidan leikkaus, kantojen jyrsintä, sammaleen poisto, maalaustyöt, terassin öljyäminen ja rännien puhdistus. Toimimme Keski-Suomessa Jyväskylän alueella. Kesällä 2020 palvelimme noin 40 asiakasta, jotka antoivat työmme arvosanaksi 9,2/10. Katso kaikki palvelut tästä.